Wednesday, 7 November 2012

DMTRA Wintertraining Matchracen en Teamzeilen.

De kans om een heel weekend te trainen in de disciplines matchracen en teamzeilen. In het weekend van 24/25 november organiseert de Dutch Match & Team Racing Association (DMTRA) een trainingsweekend voor matchracen en teamzeilen. Twee dagen lang wordt er getraind onder leiding van ervaren trainers en gasttrainers die hun sporen in deze takken van sport hebben verdiend. Het belooft een spetterend en leerzaam weekend te worden.

In hetzelfde weekend vindt, in samenwerking met het Watersportverbond, ook een umpire opleiding plaats.
 

Voor wie is het bedoeld
De DMTRA Wintertraining is zowel bedoeld voor zeilers die kennis willen maken met matchracen en teamzeilen als ook voor zeilers met al enige ervaring in deze disciplines die zich verder willen ontwikkelen. Verder is de Wintertraining bedoeld voor zeilers die willen worden opgeleid tot umpire. Een combinatie van zeiltraining en umpiretraining is ook mogelijk.

Matchrace/Teamzeiltraining
Korte wedstrijden, één tegen één of team tegen team, waarbij de adrenaline vol door de aderen stroomt. Niet op zoek naar vrije wind maar naar je tegenstander. Geen moeilijke situaties vermijden maar de regels ten volle uit nutten. Dat is matchracen en teamzeilen. Dat gaat niet vanzelf maar moet worden getraind. Alle fasen van een race, van prestart tot finish, zullen apart worden geoefend en getraind. Boot-handling, tactiek en regelkennis zullen zowel in de praktijk als in theorie ruimschoots aan bod komen.

Umpire-opleiding
De disciplines matchracen en teamzeilen zijn een jurysport. De sport kan alleen bestaan met de inzet van deskundige umpires. Daarom wordt tijdens de DMTRA Wintertraining, in samenwerking met het Watersportverbond, een umpireopleiding gegeven. Deze umpireopleiding maakt deel uit van de officiële opleiding tot umpire van het Watersportverbond. De opleiding zal voor het grootste deel in de praktijk worden gegeven door erkende umpires waarbij samen met de zeilers wordt getraind op specifieke situaties en fasen in de race. Onderdeel van de opleiding is een gezamenlijke dag met andere race officials in opleiding, later in het jaar.

Plaats & tijd
De trainingen zullen worden gehouden op zeilschool “Us Hiem” in Oudega(W) in Friesland in het weekend van 24/25 november. Iedereen wordt vrijdagavond al verwacht want op vrijdagavond om 20:00 uur gaan we van start.

Kosten
De kosten die verbonden zijn aan deze wintertraining zijn € 40,- voor (staf)leden Vinea/DMTRA en € 60,- voor niet leden. De kosten zijn all in.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf nu door een aanmeldingsformulier in te vullen. Je kunt je individueel inschrijven maar mocht je met je team willen trainen dan kan dat natuurlijk ook .Wij zorgen voor de juiste indeling.

Informatie
Voor informatie kun je terecht op de evenementenpagina van de website van DMTRA (www.dmtra.nl) of kun je contact opnemen via info@dmtra.nl

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...