Tuesday, 17 February 2015

Theorielezingen bij TEAM HEINER

Een bericht van TEAM HEINER

Zoals elk jaar organiseren wij traditiegetrouw theorielezingen in het vroege voorjaar.

Het programma is als volgt:
-          BOOTTRIM (27 februari): Over de krachten op een zeilend jacht; wat maakt het loef- of lijgierig? Waarom veranderen de krachten als de wind verandert en hoe zet je de mast recht?

-          ZEILVORM (6 maart): Hoe krijg je bolling in een zeil, welke trim mogelijkheden zijn er om de bolling te veranderen en hoe moet de zeilvorm er eigenlijk uit zien?

-          WEDSTRIJDTACTIEK (13 maart): Hoe ga je om met de tegenstanders op de wedstrijdbaan die allemaal hetzelfde willen bereiken en allen om dezelfde baan, boeien en tegenstanders moeten varen om hun doel te bereiken?

-          WEDSTRIJDSTRATEGIE (27 maart): Wedstrijdstrategie is het bepalen van je plan, er vanuit gaande dat er geen tegenstanders op het baan zijn. Met welke factoren moet je rekening mee houden en welke niet?

-          METEO door Guus da Graca (3 april): Kan je voorspellen wat de wind gaat doen, kan het zijn wat voor de ene zeiler als geluk overkomt, voor de ander kennis is?


De lezingen worden gegeven door Roy Heiner, met uitzondering van de lezing over meteo. Dit onderwerp neemt meteoroloog Guus da Graca voor zijn rekening. De avonden vinden plaats bij Team Heiner in Lelystad, en duren van 19.00 tot ca 21.30 uur. Kosten bedragen Eur 30,= pp per avond, incl BTW, een hand-out en een kopje koffie.

De geïnteresseerden kunnen zich bij mij aanmelden door een mail te sturen naar natasha ad teamheiner dot com.
Zij ontvangen dan dan een bevestiging en een routebeschrijving.

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...