Sunday, 27 April 2008

Yngling Class 1968 - 2008

9-10 augustus 2008, Sneekermeer

In 1967 kreeg de Noor Jan Herman Linge, die afgelopen jaar helaas is overleden, het idee om een kielboot te ontwerpen voor zijn zoon Oyvin. Gedurende de winter van 1967 werden de eerste mallen getrokken en al in de zomer van 1968 zeilden er 7 Ynglings.

De Yngling kreeg in 1979 internationale erkenning van de wereldzeilbond en in 2000 verkreeg zij de Olympische status als dameskielboot voor de Olympiade van Athene 2004. In Nederland heeft de Yngling de laatste jaren een enorme bloei doorgemaakt. Door de aanschaf van 8 clubboten door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en de sponsoring van Volvo en de daarmee samen hangende oprichting van het Volvo Talent Plan, zijn veel zeilers overgestapt in de Yngling.

Dit jaar viert de Yngling haar veertigste verjaardag. Dit willen wij graag vieren op 9 en 10 augustus 2008 tijdens een evenement op het Sneekermeer. Op vrijdagavond 8 augustus begint het feest met een borrel om 19.30 uur in It Foarunder op het starteiland. Deze borrel staat natuurlijk in het teken van Yngling 40 jaar, maar ook in het teken van het Volvo Talent Plan. Zaterdag en Zondag zijn wedstrijddagen. De wedstrijden worden georganiseerd door de KWS in samenwerking met de Yngling Club Holland. Op zaterdagavond is er een groots Yngling 40 jaar feest inclusief buffet en live band!

Wil je dit fantastische Yngling feest beleven? Stuur dan z.s.m. een email met je naam (stuurman en bemanning), zeilnummer en emailadres naar Hidde-Jan Haven: wedstrijdcommissaris@yngling.nl.

Het inschrijfgeld voor het evenement inclusief buffet en feest is €60,- per team. Yngling fans zonder team kunnen zich natuurlijk ook inschrijven. We gaan in dat geval kijken wat we kunnen doen. In beperkte mate zijn er boten te huren door deelnemers.

__________________________________________

The Yngling class celibrates it's 40 birthday this year! The Dutch Yngling Class is planning an event at my club with parties and sailing on August 8th till 10th 2008. If you want to join us use the E-mail mentioned in the post. There are a limited number of Ynglings available for hire if you want to race, but you can also just come for the party on Saterday-evening/night

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...