Sunday, 2 December 2007

BWO 2007

Voor alle deelnemers aan de BWO 2007 heb ik nog een pdf file geplaatst over Verzoek om Verhaal. Tijdens de middag hadden we geen tijd deze dia's nog te laten zien. Hierbij alsnog (link)
Naast het onderzoek of een boot recht heeft op verhaal, moet een Protest commissie ook altijd onderzoek doen naar wat een boot krijgt als een verhaal wordt toegekend. Dan is niet alleen de score van de boot van belang, maar ook hoe het de andere boten in de wedstrijd beïnvloed.
De PC moet een oplossing vinden die het "eerlijks" is voor alle boten, ongeacht of ze om verhaal hebben gevraagd of niet. Lees RvW 64.2 en A10 nog een keer, voordat je een beslissing neemt. De wedstrijd afbreken is naar mijn mening zo'n beetje het slechtste wat de PC kan doen. Dat is echt het laatste waar je op uitkomt, als alle andere oplossingen hebben gefaald.

2 comments:

  1. Hi Jos, just found your blog. What an excellent idea to have a blog focused on RRS. I'm sure it will become very popular with racing sailors everywhere. Look forward to reading your future posts.

    ReplyDelete
  2. Thanks, Tillerman.
    I have a ton of ideas but want to pace myself a little.
    However, your suggestions or ideas are welcome!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...